EVS

Evropski volonterski servis (EVS) je jedan od projekata Erasmus+ programa i namenjen je ljudima starosti 18-30 godina. Nudi prilike za volontiranje širom Evrope u trajanju 2 nedelje -12 meseci, a glavni cilj je promovisanje neformalnog učenja i društveno uključivanje mladih.

Volonter stiče jedno novo iskustvo i veštine koje mu kasnije omogućavaju lakše zaposlenje, dok se i sama lokalna zajednica razvija jer su projekti vezani za zaštitu životne sredine, rad sa starima, mladima ili socijalno ugroženima,  promovisanje umetnosti i kulture itd. Ako vas brinu troškovi, važno je znati da je smeštaj obezbeđen, kao i da volonteri dobijaju mesečni džeparac koji  je obično dovoljan da pokrije troškove ishrane.

Ukoliko želite da upoznate sebe na jedan drugačiji način, iskusite život u inostranstvu radeći sa ljudima iz različitih evropskih zemalja i doprinesete razvoju lokalne zajednice, EVS može biti prava stvar za vas. Možda plata nije velika, ali vratićete se mnogo bogatiji nego što ste bili – za jedno veliko iskustvo, nekoliko dobrih prijatelja i pregršt uspomena.

Svu pomoć oko učešća u projektu možete dobiti od Vega omladinskog centra, a za sve dodatne informacije kontaktirajte ih na youthmobility@gmail.com.

Aktuelni konkursi za EVS u Španiji

https://europa.eu/youth/go-abroad/volunteering/opportunities_en?field_eyp_country_value=All&host_country=&type_1=All&date_start=&date_end=&sort_by=date_application_end