Ostalo

EAHP-EPSA praksa za studente farmacije

Evropsko udruženje bolničkih farmaceuta (EAHP) u saradnji sa Evropskim udruženjem studenata farmacije (EPSA) nudi prakse u bolničkim apotekama širom Evrope, pa i u Španiji. Bolnička farmacija u Španiji je na veoma zavidnom nivou, te svima koje zanimaju klinička farmacija i farmakokinetika toplo preporučujemo ovaj program.

Ko može da učestvuje? 

Studenti farmacije i osobe koje su diplomirale u prethodne dve godine u nekoj od zemalja članica EAHP ili EPSA (sve zemlje Balkana su članice). Znanje engleskog jezika je dovoljno za većinu bolnica, mada je znanje španskog uvek dobrodošlo.

Kakav je proces prijave?

Prijava se obavlja popunjavanjem aplikacionog formulara. Svako ko želi da se prijavi za praksu mora da ima kontakt osobu na matičnom fakultetu koja će, između ostalog, napisati pismo preporuke. Pored pisma preporuke, potrebno je spremiti CV i spisak položenih ispita. Prijave su otvorene tokom cele godine, ali obično svaka bolnica nudi određeni period u godini kada može da ugosti studenta. Proces prijave je detaljno objašnjen na sajtu. http://www.eahp.eu/students/eahp-epsa-internship-platform/how-apply

Koje bolnice su dostupne?

Spisak bolnica koje učestvuju u programu se nalazi na ovom linku: http://www.eahp.eu/students/eahp-epsa-internship-platform/hospital-database.

Da li je praksa plaćena?

U suštini postoji mogućnost da ova praksa bude stipendirana kroz Erasmus+ prakse, ali nažalost univerziteti u Srbiji i dalje ne učestvuju u ovom projektu, mada se trenutno radi na tome. Dok se to ne desi, studenti sami snose troškove.