Politika privatnosti

Naša posvećenost privatnosti

Blog „Pod španskim suncem ” ozbiljno shvata svoju odgovornost u pogledu zaštite podataka svojih posetilaca. Ova politika privatnosti objašnjava kao naša internet stranica https://podspanskimsuncem.com koristi i štiti vaše lične podatke koje smo prikupili ili koje ste nam vi dostavili, kroz vašu interkciju na ovoj internet stranici.

Koje lične podatke prikupljamo i zašto

Naš blog možete posetiti bez ikakve obaveze da otkrijete svoj identitet ili ostavite bilo koje lične podatke. Međutim, postoje slučajevi kada su nam potrebni određeni podaci kako bismo vam pružili najbolju moguću uslugu i to:

-Ukoliko se prijavite na naš newsletter, potrebni su nam određeni podaci (ime i prezime, mejl adresa), kako bismo vam mogli dostavljati sadržaj za koji ste se prijavili. U svakom trenutku možete imati uvid u vaš nalog i odjaviti se sa liste. U tom slučaju se brišu vaši podaci.

-Ukoliko ostavljate komentar, prikupljamo sadržaj komentara, IP adresu i korisničkog agenta (browser user agent string), kako bismo lakše detektovali spam. Komentari se čuvaju dok autor ne zatraži skidanje ili na neki način narušava ideologiju bloga.

-Ukoliko nas kontaktirate putem formulara za kontakt, potrebno je da ostavite svoje ime i mejl adresu na koju vam možemo odgovoriti. Kontakt podaci i pitanja se čuvaju i internoj bazi dokle god autor ne traži da se pitanje iz interne baze izbriše.

Kolačiči

Prilikom korišćenja naše internet stranice pristajete na korišćenje „kolačića“ i sličnih tehnologija koje mogu da prate vašu aktivnost. Kolačići su mali delovi informacija koje naš internet server šalje internet pretraživaču (npr. Internet Explorer, Safari, Google Chrome, Firefox) na računaru ili uređaju sa kog pristupate našoj internet stranici. Oni nam omogućavaju da prikupimo informacije o vašem uređaju i internet aktivnosti. Informacije prikupljene kolačićima se neće koristit za identifikaciju ličnosti pojedinaca. Ovi kolačići će se koristiti u sledeće svrhe:

-radi poboljšanja upotrebljivosti internet stranice;

-kako bi vaš uređaj ili računar ostao zapamćen između sukcesivnih poseta; i

-kako bi bile sprovedene anonimne statističke analize radi unapređenja funkcionalnosti ove internet stranice ili drugih usluga koje se nude putem internet stranice.

Kolačići mogu biti obrisani ili blokirani promenom podešavanja vašeg internet pretraživača.

Ova internet stranica koristi i Google analitiku (Google Analytics) za čuvanje informacija koje šaljete serveru kada posetite internet stranicu. Ove informacije uključuju IP adresu vašeg uređaja, geolokaciju, pregledane stranice i dokumenta koja su postavljena na internet, izmenjena ili obrisana. Ove informacije koristimo za anonimne statističke analize. Za više informacija o Google analitici i njihovim pravilima zaštite privatnosti posetite: https://support.google.com/analytics/topic/2919631?hken&ref_topic=1008008

Još jedna usluga koju koristimo je i Google AdSense, putem koje vam Google i treća lica (kompanije), koristeći kolačiće, prikazuju reklame u zavisnosti od vaše geolokacije, kao i posete našoj i drugim stranciama na internetu. Možete izabrati da ne želite da učestvujete u personalizovanom prikazivanju reklama ovde. Takođe, možete izabrati da ne želite da određena treća lica koriste kolačiće kako bi vam prikazivali personalizovane reklame ovde. Za više informacija o Google AdSense i njihovim pravilima zaštite privatnosti posetite: https://policies.google.com/technologies/ads

Imajte na umu da kada pristupate internetu i kada kliknete na linkove trećih strana, koji se mogu naći na ovoj internet stranici, te treće strane (uključujući, na primer, kada kliknete na linkove za „deljenje“ internet stranice, članaka ili drugog sadržaja preko Facebook-a, Instagram-a, Twittera-a, Pinterest-a ili drugih društvenih mreža) takođe, mogu koristiti kolačiće na njihovim internet stranicama, nad kojima mi nemamo nikakvu kontrolu.

Platforma trećih lica

Ako pristupite internet stranici bilo kog trećeg lica koristeći link na ovoj internet stranici, rukovodioci tih drugih internet stranica posluju van naše kontrole i mogu da prikupe vaše lične podatke u skladu sa svojom politikom privatnosti, stoga bi trebalo da proverite uslovnosti primenjivane politike privatnosti kada posećujete internet stranice trećih lica.

Otkrivanje ličnih podataka trećim licima

Mi nikada ne prodajemo, ne trgujemo i ne iznajmljujemo vaše lične podatke. Mi nećemo pružiti vaše lične podatke trećim licima bez vašeg znanja.

Bezbednost i zaštita ličnih podataka

Brinemo o tome da su prikupljene informacije o korisnicima sigurne i zaštićene od gubitka, promena, nedozvoljenog pristupa i bilo koje vrste zloupotrebe. Međutim, uvek su prisutni potencijalni rizici kada se šalju informacije preko javnih mreža ili prilikom korišćenja javnih kompjutera i ne možemo 100% da garantujemo bezbednost otkrivenih ili prenošenih podataka preko javnih mreža.

Kontakt

Ako imate bilo kakvih nedoumica o tome kako se koriste vaši lični podaci molimo vas da nas kontaktirate preko adrese navedene u odeljku Kontakt (podspanskimsuncem@gmail.com). Imajte na umu da ćete možda morati da nam pružite odgovarajuće dokaze o vašem identitetu pre nego što budemo u mogućnosti da vam odgovorimo.